Recept

Bylinková polenta s krůtími závitky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38125

Ingredience

4 plátek Krůtí maso
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
50 ml Olej slunečnicový
60 g Paprika červená
500 g Polenta
40 g Strouhanka
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 928 kcal
Kilojoule 3 881kJ
30% Sacharidy 108 g
60% Tuky 45 g
113% Sodík 2 g
45% Bílkoviny 25 g

Bylinková polenta s krůtími závitky postup přípravy receptu:

1

Špenát omyjeme a dáme do hrnce s vodou, kterou přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, sundáme hrnec z plotny a špenát necháme okapat. Papriky očistíme od jadřinců, nakrájíme na nudličky. Maso lehce naklepeme, osolíme, na každý plátek dáme listy špenátu a kousek papriky. Pevně srolujeme, dle potřeby zajistíme párátkem a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Sýr nastrouháme.

2

Masové závitky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Polentu uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu výrobce. Poté do ní vmícháme máslo a strouhaný sýr. Takto připravenou polentu ihned servírujeme s krůtími závitky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept