Recept

Jarní kuřátko se zeleninou a vývarem

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Jarní kuřátko se zeleninou a vývarem 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38126

Ingredience

1 ks Bujón zeleninový
0,3 ks Kuře
60 g Mrkev kořen
20 ml Olej olivový
80 g Pastinák
150 g Pórek
1 špetka Sůl
300 ml Voda pitná
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 700kJ
4% Sacharidy 13 g
81% Tuky 61 g
9% Sodík 170 mg
50% Bílkoviny 28 g

Jarní kuřátko se zeleninou a vývarem postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme a vyndáme z něj velké kosti. Maso a kosti přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujón a necháme vařit. Mezitím si očistíme zeleninu, pokrájíme jí na hrubší kusy.

2

Olej rozpálíme a osmahneme na něm pastinák se šalotkou. Smažíme do zezlátnutí. Vývar z kostí slijeme přes síto do hrnce, maso dáme stranou, přidáme pokrájenou mrkev a uvedeme k varu. Poté přidáme cibuli a pastinák i s tukem a vaříme dalších 12 minut. Těsně před koncem varu přisypeme pórek a vaříme do změknutí. Uvařené maso zbavíme kůže a přidáme k zelenině, necháme prohřát a poté ihned servírujeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je pečivo.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept