Jednoduchý recept

Játrové špízy s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 38128
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Hrachové lusky
600 g Játra drůbeží
100 g Mandle plátky
70 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Ředkvička
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 341kJ
5% Sacharidy 20 g
49% Tuky 37 g
16% Sodík 320 mg
69% Bílkoviny 39 g

Játrové špízy s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Játra omyjeme a necháme dobře okapat, poté je osolíme. Kousky jater napícháme na špízové jehly. Bílky ušleháme do pěny. Ředkvičky omyjeme a rozpůlíme, Z hrachových lusků odkrojíme tuhé konce a omyjeme je.

2

Špízy obalíme v bílku a poté v plátcích mandlí.

3

Olej rozpálíme a osmažíme na něm špízy dozlatova. Poté je dáme stranou a na rozpálený olej dáme ředkvičky a hrachové lusky. Krátce osmažíme, osolíme a opepříme. Zeleninu servírujeme teplou se smaženými špízy spolu s výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept