Játrové špízy s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrové špízy s mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38128 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hrachové lusky |
600 g | Játra drůbeží |
100 g | Mandle plátky |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 665,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrachové lusky, Ředkvička, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mandle plátky, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrové špízy s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Játra omyjeme a necháme dobře okapat, poté je osolíme. Kousky jater napícháme na špízové jehly. Bílky ušleháme do pěny. Ředkvičky omyjeme a rozpůlíme, Z hrachových lusků odkrojíme tuhé konce a omyjeme je. |
2 | Špízy obalíme v bílku a poté v plátcích mandlí. |
3 | Olej rozpálíme a osmažíme na něm špízy dozlatova. Poté je dáme stranou a na rozpálený olej dáme ředkvičky a hrachové lusky. Krátce osmažíme, osolíme a opepříme. Zeleninu servírujeme teplou se smaženými špízy spolu s výpekem. |