Polévka z droždí s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z droždí s koprem
Polévka z droždí s koprem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 38131 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
60 g | Droždí |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
3 g | Kmín drcený |
20 g | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
25 g | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Pórek |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 728,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Droždí, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z droždí s koprem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka, mrkev a celer na kostičky, kopr posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme rozdrobené droždí a osmahneme dorůžova. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. |
3 | V pánvi z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, opatrně ji přilijeme do polévky. Přidáme pokrájenou zeleninu a povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Dvě minuty před koncem vaření přisypeme kopr a dovaříme. |