Králičí stehna v křupavé slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna v křupavé slanině
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38133 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
30 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
30 g | Hrášek mražený |
120 g | Jablka |
4 ks | Králičí stehna |
30 ml | Majonéza |
60 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
30 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 29,4mg |
Draslík | 655,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 30,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hrášek mražený, Majonéza, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí stehna v křupavé slanině postup přípravy receptu:
1 | Brambory a mrkev oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Jablka omyjeme a i se slupkou nakrájíme na drobnější kostičky. |
2 | Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a zamotáme každé ze stehen do pěti plátků slaniny. |
3 | Brambory a mrkev přesypeme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Poté slijeme vodu a zeleninu dáme do mísy. Přimícháme jablka, cibuli, hrášek, zakysanou smetanu, hořčici, majonézu, osolíme a opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Salát dáme vychladit do lednice. |
4 | Králičí stehna vložíme do pekáčku, podlijeme 50ml vody a dáme péct přiklopené na 60 minut při 160°C, poté otočíme, opět podlijeme 50 ml vody a necháme péct do změknutí. |
5 | 10 minut před koncem pečení odklopíme, teplotu zvýšíme na 190°C a necháme dopéct dokřupava. |
6 | Upečená stehna přendáme na servírovací talíře, přidáme salát, přelijeme vypečenou šťávou a ihned servírujeme. |