Recept

Pečené jehněčí koleno se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38136

Ingredience

100 g Celer bulvový
100 g Cibule
1 kg Jehněčí koleno
100 g Mrkev kořen
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
4 g Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
4 g Tymián čerstvý
100 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 653kJ
2% Sacharidy 9 g
135% Tuky 101 g
14% Sodík 275 mg
87% Bílkoviny 49 g

Pečené jehněčí koleno se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso omyjeme, odblaníme a zbavíme tuku. Poté osolíme a opepříme. Celer, mrkev, petržel a cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na hrubší kousky. Česnek zbavíme slupky a ponecháme v celku. Rozmarýn a tymián omyjeme.

2

Olej rozpálíme a maso na něm zprudka orestujeme dozlatova ze všech stran, poté přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel, česnek, tymián a rozmarýn. Přilijeme 50 ml vody a dáme péct do trouby na 160°C. Doba pečení je cca 120 minut, v polovině doby pečení maso otočíme a přelijeme výpekem, dolijeme dalších 50 ml vody.

3

Před servírováním odstraníme z masa tymián a rozmarýn, podáváme teplé.

Poznámka

Místo jehněčích kolínek lze použít i telecí či vepřová kolena.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept