Pečené jehněčí koleno se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené jehněčí koleno se zeleninou
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38136 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
1 kg | Jehněčí koleno |
100 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
4 g | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 808,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Jehněčí koleno, Petržel kořen, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené jehněčí koleno se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso omyjeme, odblaníme a zbavíme tuku. Poté osolíme a opepříme. Celer, mrkev, petržel a cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na hrubší kousky. Česnek zbavíme slupky a ponecháme v celku. Rozmarýn a tymián omyjeme. |
2 | Olej rozpálíme a maso na něm zprudka orestujeme dozlatova ze všech stran, poté přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel, česnek, tymián a rozmarýn. Přilijeme 50 ml vody a dáme péct do trouby na 160°C. Doba pečení je cca 120 minut, v polovině doby pečení maso otočíme a přelijeme výpekem, dolijeme dalších 50 ml vody. |
3 | Před servírováním odstraníme z masa tymián a rozmarýn, podáváme teplé. |
Poznámka
Místo jehněčích kolínek lze použít i telecí či vepřová kolena.