Cannelloni plněné kuřecí směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloni plněné kuřecí směsí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38138 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Cannelloni |
100 g | Celer řapíkatý |
100 g | Cibule |
200 g | Kuřecí prsa |
100 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
30 g | Olivy černé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
3 špetka | Provensálské koření |
250 g | Rajčata |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
30 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 92,1mg |
Draslík | 587,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloni plněné kuřecí směsí postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu a cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Maso pokrájíme najemno. Zapékací mísu vymažeme máslem. Smetanu smícháme s olivami, strouhaným parmezánem a rajčaty. |
2 | Olej rozpálíme a přidáme pokrájenou zeleninu a cibuli, vše restujeme dozlatova. Poté vmícháme pokrájené maso a restujeme dalších 8 minut. Přilijeme víno, přidáme provensálské koření a necháme prohřát. Takto připravenou směs odstavíme z plotny, necháme vychladnout, osolíme a opepříme dle potřeby a poté plníme do cukrářského sáčku, pomocí kterého naplníme neuvařené těstoviny masovou směsí. Plněné cannelloni naskládáme do zapékací mísy. |
3 | Vše přelijeme rajčatovou omáčkou a dáme péct na 25 minut při 180°C. |