Recept

Rajčata s lilkem v oleji

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38142

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
300 g Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Olej česnekový
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Rajčata Cherry
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 83 kcal
Kilojoule 347kJ
1% Sacharidy 4 g
11% Tuky 9 g
3% Sodík 68 mg
1% Bílkoviny 1 g

Rajčata s lilkem v oleji postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme olivový a slunečnicový olej. Přidáme omytý, na delší hranolky nakrájený lilek a za stálého míchání restujeme asi 3 minuty. Vyjmeme na papírovou utěrku.

2

Do pánve přidáme česnekový olej a omytá, rozpůlená rajčátka. Restujeme 2 minuty doměkka.

3

Lilek, rajčata a nasekanou bazalku vložíme do mísy, zlehka promícháme a pod pokličkou necháme 1 hodinu proležet na teplém místě.

4

Nakonec směs podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme jako teplou přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept