Rajčata s lilkem v oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata s lilkem v oleji
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38142 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
300 g | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej česnekový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 g | Rajčata Cherry |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 177,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Lilek, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej česnekový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata s lilkem v oleji postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olivový a slunečnicový olej. Přidáme omytý, na delší hranolky nakrájený lilek a za stálého míchání restujeme asi 3 minuty. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
2 | Do pánve přidáme česnekový olej a omytá, rozpůlená rajčátka. Restujeme 2 minuty doměkka. |
3 | Lilek, rajčata a nasekanou bazalku vložíme do mísy, zlehka promícháme a pod pokličkou necháme 1 hodinu proležet na teplém místě. |
4 | Nakonec směs podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme jako teplou přílohu k masům. |