Jednoduchý recept

Šťáva z bezového květu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 38143

Ingredience

300 g Bezinkový květ
2 ks Citrony
500 g Cukr krupice
5 g Droždí
10 g Hřebíček
1 špetka Kyselina citrónová
1 ks Pomeranče
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 970kJ
17% Sacharidy 61 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 42 mg
1% Bílkoviny 1 g

Šťáva z bezového květu postup přípravy receptu:

1

Květy bezu očistíme, omyjeme a naskládáme do 5 litrové lahve. Citróny a pomeranč nakrájíme i se slupkou na kolečka, dáme do láhve, posypeme kyselinou citrónovou, přidáme droždí, cukr, vložíme hřebíček, zalijeme vodou a odložíme na tři dny vylouhovat. Připravenou a vylouhovanou šťávu přecedíme přes husté síto, podle chuti dochutíme.

Poznámka

Šťávu podáváme vychlazenou, každou skleničku můžeme ozdobit plátkem citrónu nebo pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept