Jednoduchý recept

Broskvová šťáva

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 38145
Kategorie: Šťávy a sirupy

Ingredience

2 kg Broskve
1 ks Citrony
2 kg Cukr krupice
30 g Hřebíček
40 g Kyselina citrónová
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 864 kcal
Kilojoule 3 614kJ
62% Sacharidy 222 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 26 mg
4% Bílkoviny 2 g
Broskvová šťáva

Broskvová šťáva postup přípravy receptu:

1

Broskve omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na kostky, které ještě rozmačkáme a vložíme do 5 litrové lahve. Přidáme na tenké plátky nakrájený citrón i se slupkou, rozložíme hřebíčky, posypeme kyselinou citrónovou, zasypeme cukrem, zalijeme vodou, přikryjeme a necháme 2 dny vylouhovat.

2

Vylouhované ovoce přelijeme do hrnce, dáme na sporák a na úplně jemném plamínku hřejeme 20 minut. Pozor, nevaříme. Po dobu hřáti lžíci sebereme pěnu, která se tvoří na povrchu hrnce.

3

Necháme vychladnout, scedíme přes hustý cedník a naléváme do lahvi.

Poznámka

Do skleničky dáme pár kostek ledu, zalijeme šťávou, ozdobíme mátou, servírujeme jako chlazený nápoj.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept