Houby se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 38148 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
125 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Ciabatta |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Estragon |
450 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata Cherry |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 ml | Víno bílé |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 77,9mg |
Draslík | 992,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Ciabatta, Cibule, Estragon, Muškátový oříšek, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houby se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, vyjmeme na talíř a uchováme na teplém místě. |
2 | Do pánve přidáme máslo, zpěníme a vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a rozmělněný česnek. Opražíme dozlatova. |
3 | Houby očistíme a velké rozpůlíme. Přidáme je do pánve a za častého promícháme zvolna restujeme asi 10 minut. Přilijeme víno, okořeníme muškátem a přivedeme k varu. Pod pokličkou podusíme 5 minut. |
4 | Potom do směsi vmícháme zakysanou smetanu a slaninu. Maizenu smícháme s 1 lžící vody, přilijeme do pánve a mícháme do zhoustnutí. |
5 | Nakonec pokrm osolíme, opepříme a přidáme nasekaný estragon. Podáváme ihned na předem opečené ciabattě, obložené cherry rajčátky. |