Recept

Houby se smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38148

Ingredience

125 g Anglická slanina
1 ks Ciabatta
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Estragon
450 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata Cherry
0,5 kávová lžička Sůl
120 ml Víno bílé
300 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 311kJ
7% Sacharidy 26 g
57% Tuky 43 g
28% Sodík 563 mg
25% Bílkoviny 14 g

Houby se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, vyjmeme na talíř a uchováme na teplém místě.

2

Do pánve přidáme máslo, zpěníme a vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a rozmělněný česnek. Opražíme dozlatova.

3

Houby očistíme a velké rozpůlíme. Přidáme je do pánve a za častého promícháme zvolna restujeme asi 10 minut. Přilijeme víno, okořeníme muškátem a přivedeme k varu. Pod pokličkou podusíme 5 minut.

4

Potom do směsi vmícháme zakysanou smetanu a slaninu. Maizenu smícháme s 1 lžící vody, přilijeme do pánve a mícháme do zhoustnutí.

5

Nakonec pokrm osolíme, opepříme a přidáme nasekaný estragon. Podáváme ihned na předem opečené ciabattě, obložené cherry rajčátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept