Chlebová polévka s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka s pórkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 38149 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Chléb konzumní |
80 g | Cibule |
5 g | Kmín drcený |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
50 g | Sádlo škvařené |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 98,5mg |
Draslík | 127,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Starší chléb nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, pórek na kolečka. |
2 | Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme chléb, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme nejméně 20 minut, aby se chléb rozvařil. |
3 | V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, pórek a orestujeme. Cibulku s pórkem přidáme do polévky. Přilijeme smetanu a rozkvedlané vejce. Ihned promícháme, krátce povaříme a odstavíme. |
4 | Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme horkou. |