Švestkový koláč s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový koláč s tvarohem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3815 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
130 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Mouka polohrubá |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
600 g | Švestky |
150 g | Tuk Hera jedlý |
500 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 71,1mg |
Draslík | 182,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Sůl, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka), Tuk Hera jedlý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkový koláč s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Z tuku, vajec, mouky, 70g cukru a prášku do pečiva se solí vypracujeme těsto, které dáme na vysypaný a vymazaný plech. |
2 | Vypeckujeme a nakrájíme švetky a dáme je na těsto. |
3 | Rozmícháme tvaroh se zbylým cukrem a smetanou a navršíme na švestky. |
4 | Drobenku připravíme smícháním zbylých ingrediencí a posypeme tvaroh. |
5 | Dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na půl hodiny. |