Kančí řízky s hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí řízky s hermelínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38150 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 kávová lžička | Koření Zvěřina |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
80 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
240 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
800 g | Kančí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 48,8mg |
Draslík | 33,9mg |
Vláknina | 829,6mg |
Vitamín A | 105,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej olivový, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30%, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Kančí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí řízky s hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu nakrájíme na menší řízky, naklepeme, potřeme olivovým olejem, okořeníme, osolíme a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet. |
2 | Cibuli a šunku najemno nakrájíme, přidáme hořčici a dobře promícháme. Hermelín nakrájíme na plátky, eidam nastrouháme. |
3 | Marinované řízky osmažíme, na hotové navrstvíme šunkovou směs, poklademe plátky hermelínu, posypeme eidamem a v předehřáté troubě zapečeme. |