Recept

Kořeněná pečená tykev

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38152

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 ks Limetka
1 polévková lžíce Med včelí
1 hrst Máta
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tykev
60 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 557kJ
4% Sacharidy 16 g
11% Tuky 9 g
10% Sodík 200 mg
4% Bílkoviny 2 g

Kořeněná pečená tykev postup přípravy receptu:

1

Oloupanou tykev podélně nakrájíme na silné pruhy a položíme do pekáče. V hrnku smícháme 2 lžíce teplé vody s olejem, solí, na nudličky nakrájenými chilli papričkami, nastrouhaným zázvorem, medem a špetkou pepře. Omáčkou přelijeme tykev a vše promícháme.

2

Pekáč vložíme do trouby a tykev pečeme asi 40 minut doměkka. Pekáčem občas potřeseme a pokud bude tykev suchá, pokapeme ji trochou oleje.

3

Podáváme jako přílohu k masům. Na talířích posypeme mátou a obložíme dílky omyté limetky.

Poznámka

Použijeme ořechovo-máslovou tykev.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept