Recept

Jáhlová kaše s krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 38153

Ingredience

200 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
500 g Jáhly - loupané proso
0,5 l Mléko plnotučné
0,5 l Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
0,5 l Voda pitná
30 ml Poleva čokoládová

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 803kJ
34% Sacharidy 124 g
17% Tuky 13 g
7% Sodík 143 mg
26% Bílkoviny 15 g

Jáhlová kaše s krémem postup přípravy receptu:

1

Vodu s plnotučným mlékem necháme přejít varem, osladíme krupicovým cukrem a přidáme máslo. Jáhly propereme ve studené vodě a vhodíme do vařící vody s mlékem. Lehce povaříme, promícháme a přemístíme do pekáčku, zakryté pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut, až jsou jáhly sypké. Mezitím uvaříme ve vanilkovým cukrem oslazeném plnotučném mléce pudink podle návodu na obalu. Hotové jáhly necháme mírně vychladnout, jednotlivé porce přendáme na talíř, zalijeme pudinkem a pokapeme čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept