Kančí maso s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí maso s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38154 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Hlíva ústřičná |
800 g | Kančí kýta |
150 g | Kapusta růžičková |
1 polévková lžíce | Kečup |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
80 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
100 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam uzený 45% |
550 ml | Voda pitná |
50 ml | Hovězí vývar základní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 117,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná, Hovězí vývar základní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Kančí kýta, Kapusta růžičková, Kečup, Kmín mletý, Omáčka sójová, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí maso s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Hlívu uvaříme ve čtvrtlitru vody, scedíme, necháme okapat a nakrájíme, cibuli a česnek nakrájíme na kolečka, růžičkovou kapustu povaříme ve zbylé vodě, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Ořechy nahrubo nasekáme, kýtu nakrájíme na nudličky. |
2 | V kastrole na oleji orestujeme maso, přidáme cibuli s česnekem, přilijeme vývar, přimícháme hlívu, ořechy, růžičkovou kapustu, kečup, sójovou omáčku, okořeníme kmínem, osolíme a za stálého míchání dusíme zhruba deset minut. |
3 | Směs servírujeme posypanou hrubě strouhaným uzeným sýrem. |