Šťáva z citrónů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťáva z citrónů
Šťáva z citrónů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38156 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
80 g | Citronová tráva |
10 ks | Citrony |
2 kg | Cukr krupice |
30 g | Kyselina citrónová |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 213g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 206,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 30,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová tráva, Citrony, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šťáva z citrónů postup přípravy receptu:
1 | Omyté citróny nakrájíme na kolečka, pomačkáme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přikryjeme a necháme 2 dny uležet. |
2 | Uležené citróny procedíme přes síto, do šťávy přisypeme cukr, kyselinu citrónovou, kyselinu sorbovou, pořádně promícháme, necháme 15 minut odstát a potom naléváme do lahvi. |
Poznámka
Citrónovou šťávu servírujeme jako chlazený nápoj a ozdobit můžeme mátou.