Polévkový svítek z hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévkový svítek z hub
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 38158 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
3 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
50 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 56,3mg |
Draslík | 45,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévkový svítek z hub postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. |
2 | Do misky vložíme měkké máslo, přidáme žloutek a vyšleháme. Přisypeme mouku a sníh z bílku. Nakonec přimícháme nadrobno posekané nakládané žampiony. Osolíme, opeříme a přimícháme posekanou petrželku. V pánvi rozehřejeme olej, těsto rozprostřeme po celé pánvi a zvolna z obou stran osmažíme. Svítek nakrájíme na malé kostičky a můžeme ho použít dále. |
Poznámka
Hotový svítek zavařujeme v polévce asi pět minut.