Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38160

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 kg Dýně
500 g Kroupy ječné
70 g Mandle
1 kávová lžička Muškátový oříšek
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Ricotta
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
1,2 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 958kJ
26% Sacharidy 94 g
36% Tuky 27 g
49% Sodík 978 mg
36% Bílkoviny 20 g

Kroupy s dýní postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

2

Dýni omyjeme, neloupeme, rozkrojíme, odstraním semena a nakrájíme na kostky.

3

Připravíme si plech, vložíme na něj kostky dýně a zalijeme olejem, posypeme muškátovým oříškem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut.

4

Na hluboké pánvi rozpálíme zbytek oleje a podusíme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku.

5

Poté do pánve přisypeme kroupy, asi 2 minuty dusíme a poté zalijeme bílým vínem. Podusíme ještě asi 5 minut.

6

Přidáme zeleninový vývar, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 30 minut, dokud kroupy nejsou měkké. Občas promícháme.

7

Plech s dýní vyjmeme z trouby, dýni vložíme do mixéru, přidáme ricottu a rozmixujeme dohladka. Poté směs přidáme ke kroupám, osolíme a opepříme a promícháme.

8

Na suché pánvi opražíme mandlové lupínky a před podáním jimi posypeme kroupy s dýní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept