Recept

Kroupová kaše s hrozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 38161
Kategorie: Sladké kaše

Ingredience

200 g Cukr krupice
80 g Hrozinky
400 g Kroupy ječné
40 g Máslo čerstvé
0,7 l Mléko plnotučné
50 ml Poleva višňová
6 g Skořice mletá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 274kJ
20% Sacharidy 73 g
110% Tuky 83 g
0% Sodík 4 mg
17% Bílkoviny 10 g

Kroupová kaše s hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Kroupy propereme ve studené vodě a necháme okapat a osušit. Vodu svaříme s mlékem a cukrem, přidáme máslo, do vroucí tekutiny vhodíme kroupy a při nízké teplotě vaříme, dokud nejsou kroupy měkké a tekutina vsáknutá. Přemístíme do pekáčku, smícháme se skořicí a hrozinkami, zakryté zapečeme v troubě středně vyhřáté asi 10 minut. Podáváme polité višňovou polevou s vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept