Recept

Kroupy s červenou řepou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38162

Ingredience

150 ml Jogurt bílý
500 g Kroupy ječné
30 ml Olej olivový
3 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
1,2 l Vývar zeleninový
500 g Červená řepa sterilovaná
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 535kJ
18% Sacharidy 65 g
10% Tuky 8 g
36% Sodík 723 mg
18% Bílkoviny 10 g

Kroupy s červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou šalotku, přidáme tymián a kroupy. Dusíme asi 2 minuty a poté přelijeme bílým vínem. Povaříme asi 5 minut a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Dusíme asi 30 minut, dokud nejsou kroupy měkké.

2

Sterilovanou červenou řepu slijeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do mixéru, přidáme polovinu bílého jogurtu a rozmixujeme.

3

Směs s červenou řepou smícháme s kroupami, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme

4

Poté servírujeme na připravené talíře, zdobíme lžící bílého jogurtu a najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept