Kroupy s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupy s červenou řepou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38162 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Červená řepa sterilovaná |
150 ml | Jogurt bílý |
500 g | Kroupy ječné |
30 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno bílé |
1,2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 2,2mg |
Draslík | 426,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 797,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Pažitka, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Kroupy ječné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kroupy s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou šalotku, přidáme tymián a kroupy. Dusíme asi 2 minuty a poté přelijeme bílým vínem. Povaříme asi 5 minut a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Dusíme asi 30 minut, dokud nejsou kroupy měkké. |
2 | Sterilovanou červenou řepu slijeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do mixéru, přidáme polovinu bílého jogurtu a rozmixujeme. |
3 | Směs s červenou řepou smícháme s kroupami, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme |
4 | Poté servírujeme na připravené talíře, zdobíme lžící bílého jogurtu a najemno nasekanou pažitkou. |