Krakovský dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krakovský dezert
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38167 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr vanilka |
200 g | Kompot meruňkový |
300 g | Krupky trhané |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Rum |
0,5 l | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 39,3mg |
Draslík | 212,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 90,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot meruňkový, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupky trhané, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krakovský dezert postup přípravy receptu:
1 | Krupky nasypeme do smetany, zamícháme a necháme půl hodiny nabobtnat. Osladíme krupicovým cukrem, vmícháme rum, nasypeme do máslem vymazané formy a zapečeme asi 20 minut. Hotovou kaši rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a nakrájenými kompotovanými meruňkami. |