Jednoduchý recept

Králičí játra na čínský způsob

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 38170
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
50 g Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
500 g Játra králičí
40 ml Olej olivový
20 ml Omáčka sójová
70 g Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Pórek
30 g Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
100 g Ucho Jidášovo
1 ks Vejce slepičí
10 ml Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 447kJ
11% Sacharidy 39 g
22% Tuky 17 g
4% Sodík 88 mg
55% Bílkoviny 31 g

Králičí játra na čínský způsob postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a pokrájíme na tenčí nudličky. Škrob smícháme s vodou a vejcem. Maso ve směsi obalíme a necháme odležet 30 minut v chladu. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na hrubé kousky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.

2

Houby povaříme 5 minut ve vroucí vodě, poté odstavíme a pokrájíme na nudličky. Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme po dobu 4 minut, poté přisypeme zeleninu, houby a česnek a smažíme další 2 minuty. Dochutíme solí, pepřem, vínem a sójovou omáčkou.

3

Je-li omáčka řídká, je možné jí dohustit trochou škrobu rozpuštěného v 50ml vody.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept