Salát v sýrové mističce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát v sýrové mističce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38176 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
30 ml | Med včelí |
40 ml | Olej olivový |
50 g | Rajčata |
500 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 68,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Med včelí, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Salát hlávkový, Šunka parmská, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát v sýrové mističce postup přípravy receptu:
1 | Sýry nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme. Saláty omyjeme a natrháme. Rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny. Med rozšleháme s octem, citronovou šťávou a olejem, osolíme. Šunku nakrájíme na větší kusy. |
2 | Zeleninu smícháme dohromady, přidáme šunku a přelijeme dresinkem z medu. |
3 | Sýrovou směs nasypeme na pečící papír do tvaru 4 kruhů o průměru 18cm a výšce 5mm. Necháme roztavit a poté ihned vyjmeme z trouby. Dále jednotlivá kolečka vytvarujeme přes sklenici obrácenou dnem vzhůru. Prsty přitlačíme ke sklenici a necháme ztuhnout do tvaru mističek, v kterých poté servírujeme salát. |