Hořčičný dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičný dresink
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38180 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
20 ml | Hořčice |
10 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 71 kcal
Kilojoule 299kJ
0% Sacharidy 0 g
10% Tuky 8 g
5% Sodík 102 mg
0% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 1,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčičný dresink postup přípravy receptu:
1 | Hořčici rozšleháme s octem. Osolíme a postupně vmícháme olej. |
2 | Takto připravený dresink se hodí ke grilovaným masům. Při dobrém skladování v chladničce vydrží i několik týdnů. |
Poznámka
Použijeme nejlépe hořčici se zeleným pepřem.