Čokoládový nákyp s bílou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový nákyp s bílou polevou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38189 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
40 g | Kakao |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle |
175 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
3 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Zakysaná smetana |
Poleva | |
---|---|
250 g | Čokoláda bílá |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
75 g | Sirup javorový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 125,2mg |
Draslík | 123,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Soda jedlá, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Čokoláda bílá, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový nákyp s bílou polevou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, kakao a promícháme. |
2 | Přidáme vanilkový cukr, cukr, máslo, zakysanou smetanu, vejce, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a za pomocí mixéru promícháme tak, aby vzniklo hladké těsto. |
3 | Připravíme žáruvzdornou pudinkovou formu a těsto do ní nalijeme. Formu uzavřeme víkem. |
4 | Do parního hrnce nalijeme vodu, vložíme do něj pudinkovou formu a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme asi 90 minut. |
5 | Bílou polevu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou bílou čokoládu, přidáme smetanu, javorový sirup a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme, aby vznikla hladká poleva. |
6 | Formu s nákypem vyndáme z hrnce, otevřeme poklop a pomalu vyklopíme na připravený tác. |
7 | Nákyp přelijeme bílou polevou a zdobíme najemno nasekanými mandlemi. |