Jednoduchý recept

Čokoládový nákyp s bílou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38189
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

175 g Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr vanilka
40 g Kakao
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mandle
175 g Máslo čerstvé
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vejce slepičí
60 ml Zakysaná smetana
Poleva
250 g Čokoláda bílá
2 kávová lžička Cukr vanilka
75 g Sirup javorový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 423kJ
16% Sacharidy 56 g
48% Tuky 36 g
4% Sodík 83 mg
14% Bílkoviny 8 g

Čokoládový nákyp s bílou polevou postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, kakao a promícháme.

2

Přidáme vanilkový cukr, cukr, máslo, zakysanou smetanu, vejce, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a za pomocí mixéru promícháme tak, aby vzniklo hladké těsto.

3

Připravíme žáruvzdornou pudinkovou formu a těsto do ní nalijeme. Formu uzavřeme víkem.

4

Do parního hrnce nalijeme vodu, vložíme do něj pudinkovou formu a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme asi 90 minut.

5

Bílou polevu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou bílou čokoládu, přidáme smetanu, javorový sirup a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme, aby vznikla hladká poleva.

6

Formu s nákypem vyndáme z hrnce, otevřeme poklop a pomalu vyklopíme na připravený tác.

7

Nákyp přelijeme bílou polevou a zdobíme najemno nasekanými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept