Jednoduchý recept

Zeleninový Ajvar

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zeleninový Ajvar 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 38192
Kategorie: Salsy

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
500 g Cibule
60 g Cukr krupice
50 ml Ocet kvasný lihový
50 ml Olej olivový
200 ml Olej stolní
1000 g Paprika červená
1000 g Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 216kJ
10% Sacharidy 34 g
57% Tuky 43 g
3% Sodík 59 mg
7% Bílkoviny 4 g
Zeleninový Ajvar

Zeleninový Ajvar postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.

2

Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu. Přiklopíme a necháme dusit do změknutí.

3

Potom přidáme ocet, sůl, cukr a chilli. Vaříme dále do zhoustnutí. Uvařený ajvar nalijeme do vyvařených sklenic, zavřeme víčky a necháme vychladnout.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept