Jednoduchý recept

Slaný závin ze zeleniny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 38194
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Brokolice
1 ks Bujón zeleninový
60 g Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
80 g Cuketa
150 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Mrkev kořen
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Šalotka
1 špetka Sůl
50 g Šunka dušená
250 g Tažené těsto
1 špetka Tymián čerstvý
80 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 733kJ
3% Sacharidy 11 g
145% Tuky 109 g
4% Sodík 83 mg
9% Bílkoviny 5 g
Slaný závin ze zeleniny

Slaný závin ze zeleniny postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Česnek a šalotku zbavíme slupek a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme.

2

Olej rozpálíme, přidáme zeleninu, česnek s šalotku, necháme krátce orestovat. Odstavíme z plotny dřív, než zelenina pustí šťávu. Vmícháme rozdrobený bujón a hladkou mouku, opepříme a posypeme tymiánem. Necháme zapéct při 180°C 10 minut, poté vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

3

První plát těsta rozprostřeme na čistou utěrku, potřeme máslem a překryjeme dalším plátem. Postup opakujeme do spotřebování všech plátů. Navrch dáme šunku, zeleninu a závin pečlivě srolujeme, okraje dobře založíme.

4

Závin přendáme na papírem vyložený plech, potřeme rozpuštěným máslem a necháme péct při 180°C 30 minut.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept