Slávky na sladko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky na sladko
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38196 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Cukr krupice |
1000 g | Mušle slávky |
30 ml | Olej olivový |
6 g | Petržel - nať |
240 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 231,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky na sladko postup přípravy receptu:
1 | Slávky pečlivě vydrhneme, propláchneme vodou, odstraníme všechny poškozené kusy. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Petržel nasekáme najemno. |
2 | Olej rozpálíme, přidáme šalotku a cukr. Necháme zkaramelizovat, poté přilijeme víno, přidáme mušle. Přiklopené dusíme 8 minut. Nakonec vmícháme petržel, osolíme dle potřeby. Případné šedé nebo neotevřené mušle odstraníme. |
Poznámka
Servírujeme s pečivem a bílým vínem.