Smažené kalamáry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kalamáry
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38197 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Kalamáry |
30 ml | Olej olivový |
6 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 24,7mg |
Vláknina | 231,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kalamáry, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené kalamáry postup přípravy receptu:
1 | Kalamáry omyjeme, odřízneme hlavu, vyjmeme kost a zbytek rozpůlíme na poloviny. Maso osolíme, na povrchu lehce několikrát nařízneme. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Petržel omyjeme a pokrájíme najemno. |
2 | Olej rozpálíme a maso na něm po dobu 3 minut z každé strany smažíme. |
3 | Nakonec posypeme česnekem, petrželí a ihned servírujeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je pečivo.