Tuňákový tatarák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový tatarák
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38198 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Kaviár |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Řeřicha |
50 g | Šalotka |
1 polévková lžíce | Sójová omáčka Kikkoman |
400 g | Tuňák obecný |
2 g | Tymián čerstvý |
4 kávová lžička | Wasabi pasta |
40 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 217,2mg |
Draslík | 397,8mg |
Vláknina | 969,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaviár, Řeřicha, Šalotka, Tuňák obecný, Tymián čerstvý, Wasabi pasta, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka Kikkoman nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový tatarák postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, naškrábeme nožem a pokrájíme na drobné kousky. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso dáme do mísy, přilijeme olej, přidáme šalotku, kikkoman, estragon a pepř. |
2 | Takto připravenou směs rozdělíme na čtvrtiny a vtlačíme do kulaté formičky. Váleček z masa vyklepneme na talířek, navrch poklademe kaviárem, ozdobíme troškou smetany a wasabi a na závěr dozdobíme řeřichou. |