Koláč hruškový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč hruškový
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3820 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 ks | Hrušky |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 160,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč hruškový postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vody a másla vypracujeme těsto, které vyválíme a vložíme do formy, na stěnách uděláme okraj. Na těsto vkládáme plátky oloupaných hrušek. |
2 | V hrnci smícháme cukr, mléko a vejce. Zahřejeme za stálého míchání na mírném ohni do zhoustnutí, ale nevaříme. |
3 | Poté nalijeme na těsto s hruškami a koláč pečeme 40 minut ve vyhřáté troubě. |