Jelení závitky s bavorskými klobásami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení závitky s bavorskými klobásami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 38207 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
800 g | Jelení kýta |
8 ks | Klobása bílá |
400 g | Maso mleté - mix |
4 ks | Nové koření celé |
80 ml | Olej rostlinný |
4 ks | Pepř černý celý |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Na jíšku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 708,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Klobása bílá, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení závitky s bavorskými klobásami postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a potřeme mletým masem, které jsme osolili a opepřili. Na maso položíme klobásku, plátek zavineme a převážeme nití. |
2 | V kastrolu na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vložíme závitky, osmažíme, přidáme prolisovaný česnek, nové koření, celý pepř, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
3 | Hotové závitky vyjmeme, zbavíme nití a odložíme. Do šťávy zašleháme jíšku připravenou z másla a hladké mouky, rozředíme vodou a alespoň patnáct minut provaříme. Nakonec varu do omáčky vložíme závitky, aby se prohřály. |