Recept

Jelení závitky s bavorskými klobásami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 38207
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
800 g Jelení kýta
8 ks Klobása bílá
400 g Maso mleté - mix
4 ks Nové koření celé
80 ml Olej rostlinný
4 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
Na jíšku
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 990kJ
4% Sacharidy 16 g
39% Tuky 30 g
37% Sodík 749 mg
69% Bílkoviny 39 g

Jelení závitky s bavorskými klobásami postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a potřeme mletým masem, které jsme osolili a opepřili. Na maso položíme klobásku, plátek zavineme a převážeme nití.

2

V kastrolu na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vložíme závitky, osmažíme, přidáme prolisovaný česnek, nové koření, celý pepř, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

3

Hotové závitky vyjmeme, zbavíme nití a odložíme. Do šťávy zašleháme jíšku připravenou z másla a hladké mouky, rozředíme vodou a alespoň patnáct minut provaříme. Nakonec varu do omáčky vložíme závitky, aby se prohřály.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept