Čokoládový koláč s pudinkovým krémem a ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový koláč s pudinkovým krémem a ovocem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38208 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Borůvky |
150 g | Čokoláda hořká |
30 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
100 g | Hera |
100 g | Jahody zahradní |
1 polévková lžíce | Kakao |
50 g | Maliny |
60 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
170 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Pudinkový prášek - čokoládový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 74,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 85,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Maliny, Pudinkový prášek - čokoládový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Hera, Kakao, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový koláč s pudinkovým krémem a ovocem postup přípravy receptu:
1 | Heru smícháme s hladkou moukou, moučkovým cukrem, kakaem, vodou a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet 30 minut. Ovoce omyjeme a necháme okapat. |
2 | Těsto vyválíme přes potravinářskou fólii a vyložíme jím kulatou dortovou formu, vymazanou 30g másla a vysypanou moukou. Překryjeme papírem na pečení a zatížíme luštěninami. Pečeme při 150°C cca 15 minut. Poté vyjmeme z trouby, odstraníme luštěniny a necháme vychladnout. |
3 | Mléko smícháme s pudinkem a cukrem a uvedeme k varu. Povaříme 2 minuty, poté odstavíme a vmícháme kousky čokolády a máslo. Vše vyšleháme do hladkého krému, kterým naplníme korpus. Necháme v chladu ztuhnout. Smetanu ušleháme do tuhé šlehačky, osladíme a potřeme jí korpus. Navrch dáme ovoce a poprášíme moučkovým cukrem. |