Smažená jablka se zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená jablka se zmrzlinou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38211 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
10 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr skořicový |
200 g | Jablka |
100 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Víno bílé |
500 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 118,8mg |
Draslík | 332,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 623,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená jablka se zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka, jadřince vykrojíme. Z mouky, vína, mléka, žloutku, soli a moučkového cukru vyšleháme těsto. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a ten přimícháme do těsta. |
2 | Olej rozpálíme a osmažíme na něm jablka obalená v těstě. |
3 | Usmažená jablka obalíme ve skořicovém cukru. Servírujeme s kopečkem zmrzliny. |