Rybízová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízová zmrzlina
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38213 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
30 ml | Med včelí |
200 g | Rybíz červený |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 168,5mg |
Draslík | 133,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Rybíz červený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Rybíz očistíme a omyjeme, prosírujeme přes síto. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. |
2 | Žloutky smícháme s medem a vanilkovým cukrem. Vše vyšleháme ve vodní lázni do žluté pěny. |
3 | Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. |
4 | Rybízový protlak vmícháme do žloutkové pěny, poté opatrně vmícháme sníh s bílků a šlehačku. Směs nalijeme do formy, překryjeme fólií a necháme v mrazáku ztuhnout do druhého dne. |
5 | Zmrzlinu podáváme nakrájenou na plátky. |