Špagety s mletým srnčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s mletým srnčím masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38215 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
80 ml | Hovězí vývar základní |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
600 g | Srnčí hřbet |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Čedar |
Na špagety | |
---|---|
500 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 266,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Čedar, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Srnčí hřbet, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s mletým srnčím masem postup přípravy receptu:
1 | Srnčí hřbet vykostíme a umeleme, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme na proužky. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme umleté maso, osolíme, opepříme a restujeme. Maso zalijeme vývarem a dusíme, až je měkké. Poté přidáme rajčata i s nálevem, pórek, oregano, rajčatový protlak a necháme provařit. |
3 | V mezičase uvaříme špagety, scedíme a necháme okapat. |
4 | Špagety servírujeme přelité omáčkou a posypané strouhaným čedarem. |