Worcesterovo-rajčatová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Worcesterovo-rajčatová omáčka
Jednoduchý recept
Worcesterovo-rajčatová omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38220 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
90 ml | Ocet kvasný lihový |
10 ml | Omáčka sójová |
10 ml | Protlak rajčatový |
2 špetka | Sůl |
30 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
6 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 55 kcal
Kilojoule 232kJ
3% Sacharidy 13 g
0% Tuky 0 g
10% Sodík 190 mg
0% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 66,5mg |
Vláknina | 60,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Worcesterovo-rajčatová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. |
2 | Všechny suroviny smícháme dohromady a uvedeme k varu. Omáčku vaříme do zhoustnutí. |