Srnčí plec s křenovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí plec s křenovou omáčkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38222 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Houbové koření |
600 ml | Hovězí vývar základní |
1,5 polévková lžíce | Křen |
2 ks | Okurky nakládané |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Srnčí plec |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Na jíšku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Na houby | |
100 g | Houby čerstvé |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 238,0mg |
Draslík | 934,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Křen, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Srnčí plec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Houbové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí plec s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Plec vykostíme, cibuli jemně nakrájíme, houby nakrájíme, uvaříme a scedíme. Křen jemně nastrouháme, okurky nakrájíme na kostičky. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Maso zalijeme vývarem, přidáme houbové koření, sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
3 | Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme jíšku, rozředíme vodou a čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, přidáme okurky a křen a vše jen prohřejeme. |
4 | Maso naporcujeme a přelijeme omáčkou. |