Vaječná sedlina polévková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná sedlina polévková
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 38232 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
2 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
3 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 508,1mg |
---|---|
Cholesterol | 132,4mg |
Draslík | 54,4mg |
Vláknina | 265,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná sedlina polévková postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme mléko, rozkvedláme v něm vejce, osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ a posekanou petrželku. Dobře vše promícháme a nalijeme do máslem vymazaného varného hnečku. Ten vložíme do vodní lázně a vaříme asi 30 minut. |
2 | Uvařenou sedlinu nakrájíme na kostičky, vkládáme přímo do talířů a přeléváme horkou polévkou. |