Jednoduchý recept

Hovězí pečeně plněná pikantní jablkovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38235

Ingredience

3 g Chilli paprička
60 g Cibule
30 g Cukr třtinový
2000 g Hovězí roštěnka vys. peč.
70 g Jablka
15 g Máslo čerstvé
30 ml Ocet vinný
120 ml Omáčka sójová
30 ml Protlak rajčatový
30 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,342 kcal
Kilojoule 5 615kJ
5% Sacharidy 17 g
102% Tuky 76 g
3% Sodík 66 mg
263% Bílkoviny 148 g

Hovězí pečeně plněná pikantní jablkovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme a na vrchní straně uděláme jeden hlubší zářez. Cibuli, česnek a jablko oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Chilli papričku zbavíme jadřince a pokrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

2

Česnek smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem. Vzniklou marinádou potřeme maso a necháme odležet do druhého dne v chladu.

3

Máslo rozpálíme, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu a smažíme do zezlátnutí. Poté přidáme pokrájenou chilli papričku, jablko a necháme povařit 5 minut. Nádivku necháme vystydnout a naplníme jí naříznuté maso. Převážeme provázkem a dáme grilovat asi na 2 hodiny, pravidelně potíráme marinádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept