Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 38236

Ingredience

1 ks Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
300 g Kančí plec
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
80 g Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
Na uvaření brambor
1 kg Brambory
1,5 l Voda pitná
Na knedlíky
80 g Krupice pšeničná
200 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na uvaření knedlíků
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 385kJ
19% Sacharidy 69 g
28% Tuky 21 g
15% Sodík 303 mg
50% Bílkoviny 28 g

Zvěřinové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a necháme vychladnout. Kančí plec vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně jako cibuli.

2

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř, mouku a orestujeme. Poté zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké a vývar zcela vydušený.

3

Brambory oloupeme, umeleme, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme hladké tuhé těsto. Vyválíme 0,5 cm silný plát, vykrajujeme čtverce, plníme vychladlou masovou směsí, kterou do masa zabalíme a utvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba patnáct minut.

Poznámka

Ke knedlíkům se nejlépe hodí houbová omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept