Zvěřinové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinové knedlíky
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38236 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
300 g | Kančí plec |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na uvaření brambor | |
---|---|
1 kg | Brambory |
1,5 l | Voda pitná |
Na knedlíky | |
80 g | Krupice pšeničná |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na uvaření knedlíků | |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 912,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kančí plec, Olej rostlinný, Sůl, Brambory, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Krupice pšeničná, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a necháme vychladnout. Kančí plec vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně jako cibuli. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř, mouku a orestujeme. Poté zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké a vývar zcela vydušený. |
3 | Brambory oloupeme, umeleme, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme hladké tuhé těsto. Vyválíme 0,5 cm silný plát, vykrajujeme čtverce, plníme vychladlou masovou směsí, kterou do masa zabalíme a utvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba patnáct minut. |
Poznámka
Ke knedlíkům se nejlépe hodí houbová omáčka.