Recept

Italské těstoviny s hlívou ústřičnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 38238
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

0,5 polévková lžíce Bazalka
1,5 dl Bujón zeleninový
3 stroužek Česnek
200 g Hlíva ústřičná
150 g Mangold
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
8 ks Olivy černé
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
10 ks Rajčata
1 dl Smetana 12% (konzumní)
2,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Lučina - termizovaný
350 g Těstoviny Pappardelle
2,5 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 940 kcal
Kilojoule 3 934kJ
26% Sacharidy 94 g
73% Tuky 55 g
155% Sodík 3 g
43% Bílkoviny 24 g

Italské těstoviny s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Hlívu ústřičnou dobře očistíme, omyjeme, tvrdší spodní část odkrojíme a hlívu pokrájíme na plátky široké 2 cm. Omyjeme mladé mangoldové listy, potrháme je a necháme odkapat. Nakládané černé olivy scedíme. Cherry rajčata červená i žlutá omyjeme a rozkrájíme je na poloviny.

2

Bylinky: oregano a bazalku omyjeme a lístky pokrájíme na nudličky. Česnek posekáme nadrobno.

3

V misce vyšleháme smetanu s měkkým termizovaným sýrem.

4

Ve větším hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s 1-2 lžičkami soli, ve které uvaříme podle návodu italské široké nudle tzv. Pappardelle. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, vrátíme zpět do hrnce, pokapeme 1 lžící olivového oleje, zakryjeme a uchováme v teple.

5

Ve velké pánvi rozpálíme olej s máslem, na kterém restujeme hlívu dozlatova přibližně 2-3 minuty. Osolíme ji, opepříme, přidáme k ní posekaný česnek a restujeme další minutu. Pak přidáme rajčata, která krátce smažíme s hlívou, přidáme potrhaný mangold a pod poklicí dusíme 4-6 minut.

6

V rendlíku přivedeme k varu zeleninový bujon, do kterého za stálého míchání přilijeme připravenou smetanu. Vaříme ji při mírné teplotě asi 2-3 minuty, přimícháme bylinky, podle chuti sůl, špetku zázvoru a krátce povaříme.

7

Omáčku s houbami smícháme s těstovinami a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept